Mat og Marked 2023

23.08.2023 | Heidi Skjeggerød
Årets tema: Må norsk mat vike plass i framtidens matmarked?
  • Når: Onsdag 6. september
  • Tid: 09:30 – 15:00
  • Hvor: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo
  • Påmeldingsfrist: 5. september klokka 08:00

Priser

Fysisk deltakelse: 3.500,- (2.800 eks. mva)

Digital deltakelse: 3.500,- (2.800 eks. mva)
TEMAS medlemmer får 30 % rabatt

Rabatter:

5 eller flere fra samme bedrift i samme bestilling: 20 %

Program 
09.30–10.10 Internasjonal uro

Internasjonal uro – nye globale rammebetingelser – konsekvenser for matbransjen i Norge.

Professor i internasjonale utviklingsstudier ved NMBU, Ruth Haug

10.10–10.30 Internasjonalisering

Blir det flere felles produkter i alle land slik at vi kan snakke om en internasjonalisering av hva vi spiser til vanlig?
• Hvilken strategi har Nestlé, et av verdens største matselskaper, for det norske markedet?
• Hva skjer i det internasjonale markedet?
• Er det en økning i nye produkter?

Torben Rasmussen, Country Manager for Nestlé Norge AS

10.30–10.50 Det offentlige

Slik kan det offentlige tilby mer norsk mat på menyen

Adm. dir Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat

10.50–11.10 Matsikkerhet

Er norsk mat bedre enn utenlandsk mat?
One health-perspektiv med både folkehelse, dyrehelse og bærekraft

Ole Alvseike, Fagdirektør FoU, innovasjon og mattrygghet, Animalia

11.10–11.30 Mulighetene

Mulighetene i det norske markedet

Dagligvarekjeden Fudi er etablert og vil vokse i det norske markedet med utenlandske produkter.

Gründer og daglig leder Mathias Havgar

11.30–11.40 Kaffepause
 
11.40–12.15 Philipp Engedal

Hvem er han, hva vil han og hva mener han?

Intervju med Philipp Engedal, konsernsjef i Coop


 
 
12:15–12:50 Lunsj 12.50–13.30 Utfordringene
• Blir det mer norsk eller utenlandsk i butikkene?
• Er egne merkevarer svaret på det kundene vil ha?
«5 utfordringer for dagligvarebransjen»
 
Petter Haas Brubakk, direktør NHO Mat og drikke innleder. Konsernsjef i Coop, Philipp Engerdal, kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud fra NorgesGruppen og leder for næringspolitikk i Reitan Retail, Kårstein Eidem Løvaas, svarer på utfordringene
13.30–14.10 De norske kostrådene

De norske kostrådene – mål og utviklingstrekk.
Helle Margrete Meltzer er dr.philos., ernæringsfysiolog, tidligere forskningssjef ved Folkehelseinstituttet og medlem av Nasjonalt råd for ernæring
Norsk mat med eller uten internasjonal tilpasning?

Bjørn Gimming, leder Norges Bondelag

14.10–14.30 Hurtigruten

Hvilken strategi følger Hurtigruten når det gjelder lokalmat kontra internasjonale trender?

Utviklingstrekkene sett fra Hurtigruten

14.30–14.50 Verdien av god gastronomi

Fortrenges lokalmat av internasjonale impulser eller lever de godt side ved side?

Arne Sørvig i Stiftelsen Norsk Gastronomi

14.50–15.30 Debatt

Må det skje endringer i norsk landbrukspolitikk?
• Må vi lempe på importvernet for å få ned prisene
• Må vi i større grad tilpasse oss internasjonale trender?

Sivert Bjørnstad (Frp), Jenny Klinge (Sp) Rasmus Hansson (MDG), Linda Hofstad Helleland (H). Bjørn Gimming (Norges Bondelag), Peter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke).

 


Magne Lerø leder konferansen.
Med forbehold om endringer
Meld deg på her

facebook