- Når: Onsdag 6. september
- Tid: 09:30 – 15:00
- Hvor: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo
- Påmeldingsfrist: 5. september klokka 08:00
Mat og Marked 2023
Priser
Fysisk deltakelse: 3.500,- (2.800 eks. mva)
Digital deltakelse: 3.500,- (2.800 eks. mva)
TEMAS medlemmer får 30 % rabatt
5 eller flere fra samme bedrift i samme bestilling: 20 %
Program09.30–10.10 Internasjonal uro
Internasjonal uro – nye globale rammebetingelser – konsekvenser for matbransjen i Norge.
Professor i internasjonale utviklingsstudier ved NMBU, Ruth Haug
10.10–10.30 InternasjonaliseringBlir det flere felles produkter i alle land slik at vi kan snakke om en internasjonalisering av hva vi spiser til vanlig?
• Hvilken strategi har Nestlé, et av verdens største matselskaper, for det norske markedet?
• Hva skjer i det internasjonale markedet?
• Er det en økning i nye produkter?
Torben Rasmussen, Country Manager for Nestlé Norge AS
10.30–10.50 Det offentligeSlik kan det offentlige tilby mer norsk mat på menyen
Adm. dir Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat
10.50–11.10 MatsikkerhetEr norsk mat bedre enn utenlandsk mat?
One health-perspektiv med både folkehelse, dyrehelse og bærekraft
Ole Alvseike, Fagdirektør FoU, innovasjon og mattrygghet, Animalia
11.10–11.30 MuligheteneMulighetene i det norske markedet
Dagligvarekjeden Fudi er etablert og vil vokse i det norske markedet med utenlandske produkter.
Gründer og daglig leder Mathias Havgar
11.30–11.40 Kaffepause11.40–12.15 Philipp Engedal
Hvem er han, hva vil han og hva mener han?
Intervju med Philipp Engedal, konsernsjef i Coop
12:15–12:50 Lunsj 12.50–13.30 Utfordringene
• Blir det mer norsk eller utenlandsk i butikkene?
• Er egne merkevarer svaret på det kundene vil ha?
«5 utfordringer for dagligvarebransjen»
Petter Haas Brubakk, direktør NHO Mat og drikke innleder. Konsernsjef i Coop, Philipp Engerdal, kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud fra NorgesGruppen og leder for næringspolitikk i Reitan Retail, Kårstein Eidem Løvaas, svarer på utfordringene
13.30–14.10 De norske kostrådene
De norske kostrådene – mål og utviklingstrekk.
Helle Margrete Meltzer er dr.philos., ernæringsfysiolog, tidligere forskningssjef ved Folkehelseinstituttet og medlem av Nasjonalt råd for ernæring
Norsk mat med eller uten internasjonal tilpasning?
Bjørn Gimming, leder Norges Bondelag
14.10–14.30 HurtigrutenHvilken strategi følger Hurtigruten når det gjelder lokalmat kontra internasjonale trender?
Utviklingstrekkene sett fra Hurtigruten
14.30–14.50 Verdien av god gastronomiFortrenges lokalmat av internasjonale impulser eller lever de godt side ved side?
Arne Sørvig i Stiftelsen Norsk Gastronomi
14.50–15.30 DebattMå det skje endringer i norsk landbrukspolitikk?
• Må vi lempe på importvernet for å få ned prisene
• Må vi i større grad tilpasse oss internasjonale trender?
Sivert Bjørnstad (Frp), Jenny Klinge (Sp) Rasmus Hansson (MDG), Linda Hofstad Helleland (H). Bjørn Gimming (Norges Bondelag), Peter Haas Brubakk (NHO Mat og Drikke).
Magne Lerø leder konferansen.
Med forbehold om endringer